Elektromos fűtés

Minden, amit elektromos fűtésről tudni érdemes!

Elromlott az elektromos cserépkályhája, hőtárolós kályhája? Mi jelentős tapasztalattal a hátunk mögött szervizeljük, ellenőrizük készülékét, de igény esetén hagyományos cserépkályháját át is alakítjuk elektromos fűtésűre.

Szolgáltatásaink

Kizárólag elektromos cserépkályhát (épitett fix) és hőtárolós kályhát javítunk, de nem minden tipust, a felmérés hibakeresés díjköteles. Küldjön képet a kályháról e-mailban.

  • Elektromos fűtésű cserépkályhák felújítása, javítása, átalakítása (fafűtésről).
  • Hőtárolós kályhák felújítása, javítása, szervizelése.

Ha garantáltan jó megoldást keres korrekt áron.

Hívjon most!

Csak tájékozódás képpen az elektromos fűtésről

Már régóta cserépkályhával fűt, de egyre inkább elege van a fűtési procedúrából?

Unja már azt, hogy hideg lakásban ébred és korán kell kelnie, ha meleget akar? Sokáig tart a begyújtás, nem szeret fát/szenet cipelni, elege van a tűz élesztgetéséből? Ugye milyen kényelmes lenne, ha csak egy mozdulatába kerülne a begyújtás és nem kellene folyamatosan foglalkozni azzal, hogy kellemes meleg legyen a szobában?

Hívjon minket, megoldjuk, ráadásul az átalakítás nem igényel nagyszabású változtatást! Forduljon hozzánk bizalommal és mi átalakítjuk meglévő cserépkályáháját, elektromos fűtésűvé!

Miért éri meg ez Önnek? Mert megmarad a megszokott, klasszikus külső. Nem kell emiatt átrendeznie a szobát, ugyanakkor környezetbarát és korszerű belsőt kap a fűtőtest. Ha hozzáértő szakember végzi az átalakítást, az elektromos fűtésű cserépkályhájának 30-50 év is lehet az élettartama!

Nagy gyakorlattal, képzett szakembereink segítségével, gyorsan végezzük az átalakítást.

Elektromos fűtéssel kapcsolatos igényeivel, kérdéseivel hívjon minket!

Ha garantáltan jó megoldást keres korrekt áron.

Hívjon most!

Elromlott, nem úgy működik, mint régen?

Korábban Ön is úgy döntött, hogy a drága gázfűtés helyett az energiatakarékosabb és költséghatékonyabb elektromos fűtéssel biztosítja otthona melegét? Akkor az első jó lépést már meg is tette! Persze, ezek a készülékek is meghibásodhatnak időnként, csakúgy, mint bármely más, használati tárgyunk. nem újdonság tehát, hogy az elektromos fűtőberendezéseink is időnként karbantartásra, szervizelésre szorulnak. Jó hír, hogy ezek nem jelentenek Önnek komoly anyagi ráfordítást, mivel az elektromos fűtés kialakítása nem túl bonyolult folyamat, üzemeltetése pedig automatikus és környezetbarát.

Az egyik legelterjedtebb megoldás a hőtárolós kályha alkalmazása, a legtöbb elektromossággal foglalkozó szakember ezt ajánlja alapfűtésre is. Ha azt veszi észre, hogy hőtárolós kályhája már nem úgy fűt, mint ahogy megszokta, lehetséges, hogy a készülék meghibásodott, így érdemes szakemberhez fordulnia. Hogy ez ne, vagy csak a lehető legkésőbbi időpontban következzen be, célszer a készülékeket szakemberrel rendszeresen karbantartatni, tisztíttatni.

Ha elektromos fűtőberendezése, hőtároló kályhája meghibásodott, nem működik rendeltetésszerűen, forduljon hozzánk! Elektromos fűtőberendezések karbantartása, javítása a fő szakterületünk, a pontos, precíz munkavégzés elsődleges szempont nálunk!

Hívjon, Buda bármely részéről, akár ünnepnapokon is, és

Ha garantáltan jó megoldást keres korrekt áron.

Hívjon most!

Elektromos fűtés – gazdaságosabb, mint hinné!

Sokan tartanak az elektromos fűtési rendszer kiépítésétől, mondván: sokba kerül. Pedig, ha a fűtési rendszert szakember tervezi és valósítja meg, akkor ez jóval gazdaságosabb, mint a gáz- vagy a hagyományos fűtési módozatok bármelyike.

Mire figyeljen, ha elektromos fűtés kiépítését tervezi?

Infrapanel. Mire jó?

Sok helyen találkozhatunk infrapanel hirdetésekkel. Az infrapanel egy általában 16-20 mm vastagságú, sugárzó előlapú panel, amely minél nagyobb, annál nagyobb teljesítmény eladására képes. Általában a plafonra szerelik, hőjét a lakótér felé irányítva adja le.

Működése során a panelben elektromágneses sugárzás jön létre, amely lényegében egy nagy hatékonyságú hősugárzónak felel meg. Komfortos, esztétikus helytakarékos megoldásnak tekinthetők, mivel nem a köztes levegőt fűti, hanem közvetlenül az előtte elhelyezett tárgyakra hat, ám azért az infrapaneleknek is van hátránya.

Így például nincs hőtartási képessége, ezért csak addig biztosít meleget, amíg áramot kap. A hőtárolási képesség viszont elengedhetetlen tulajdonság, éjszakai áramról (vezérelt áram) való működtetés esetén. Az éjszakai vezérelt áram nagyjából fele annyiba kerül, mint a nappali. Ezért szükséges az elektromos fűtési rendszereket éjszakai áramról működtetni.

Az ELMŰ csak fix bekötött készülékekre ad engedélyt éjszakai vezérelt áramról való működtetésre, a másik kritérium, hogy a készülék működéséhez ne kelljen folyamatos áramellátás. Ez a magyarázata annak, miért olcsóbb az éjszakai vezérelt áram, mert az ELMÜ-nek szimmetrikus (kiszámítható), folyamatos terhelést ad.

Amennyiben Önnél még nincs kialakítva az éjszakai vezérelt mérés, ezt is megrendelheti nálunk, ELMÜ-s ügyintézés keretében.

Elektromos padló- és falfűtés: a láthatatlan kényelem

Az elektromos padló- és falfűtés az egyik leghatékonyabb fűtési módszer, lévén ennél a fűtési módnál gyakorlatilag nincsen hőveszteség. A villamos energia ebben az esetben 100 százalékban hőenergiává alakul, a hőt a padló ill. a fal vezeti, tárolja. Ehhez azonban képzett burkoló szakemberekre és magas fokú technikai színvonalra van (a hőtágulás figyelembe vételére, a vezérlő termosztát szakszerű elhelyezésére stb.) szükség, ezért jellemzően az ilyen munkát vállaló villanyszerelők – mint ahogy mi is – kizárólag saját burkoló céggel vállalják a munkát.

Hőtárolós kályhák – két emberöltőre tervezve

Hosszú évek tapasztalata mondatja azt velünk: a hőtár kályhánál gazdaságosabb, jobb elektromos fűtés nem létezik. A régi magyar Elekthermax típusú hőtárolós kályha kincset ér, a mai napig javítható, alkatrész is beszerezhető hozzá.

Működése során a benne lévő samott téglákat az éjszakai áram (vezérelt áram) fűti fel, a betárolt hőt pedig egy nappali áramról működő ventilátor segítségével juttatja a helyiségbe, egyenletes hőmérsékletet biztosítva. Hatásfoka 100 %, hővesztesége nulla. Nem távozik kéményen keresztül semmilyen hő, igaz, ez minden elektromos fűtési rendszerről elmondható.

Kombinált elektromos fűtési rendszer – igényeikhez igazítva

Kombinált fűtésnek azt nevezzük, ha egy háztartásban több fajta fűtési megoldás is megtalálható. A nappaliban mondjuk egy elektromos cserépkályha, hőtartási funkcióval, a fürdőben, egy nappali áramról működtetett hősugárzó, vagy infrapanel, a konyhában esetleg egy kisebb hőtárolós kályha adja a meleget, a közlekedőkben pedig elektromos padlófűtés. Ezekkel a megoldásokkal szelektívvé válik a hőelosztás és szabályozhatóbbá tehető a villamos energiafogyasztás valamint az egyes lakóhelyiségek hőmérséklete.

Ha garantáltan jó megoldást keres korrekt áron.

Hívjon most!

Hívjon most!